Relasjoner

Rødbettartar

Denne retten er inspirert av rødbettartaren på Sentralen restaurant i Oslo, en helt fantastisk moderne grønnsaksrett som inspirerer til å tenke nytt.

4 porsjoner

500 g saltbakte rødbeter

1 ss sjalottløk, finhakket

2 ss epleeddik

2 ss sitronsaft

røkt flaksalt

pepper

Estragonmajones

30 g fersk spinat

1 potte fersk estragon

3 dl solsikkeolje

1 egg

2 ts sennep

salt

1 ss sitronsaft

2 ss kaldt vann

Til servering

4 ss ristede salte hasselnøtter, grovhakket

2 ss friskrevet pepperrot

4 eggeplommer, kan sløyfes

god olivenolje

flaksalt

2 ss syltede sennepsfrø

urter til pynt, kan sløyfes

godt brød, gjerne ristet

Skrell betene og riv på den grove delen av rivjernet, vend med sjalottløk, eddik, sitronsaft salt og pepper. Begynn med halve mengden syre og litt salt og smak til. Det kan godt være ganske syrlig, majones, nøtter og pepperrot vil balansere syren i rødbetene. Sett kaldt frem til servering.

Kjør spinat, estragon og olje i en blender, sil  blandingen gjennom et sileklede eller finmasket sil. Ha egg, sennep, salt og sitronsaft og grønn olje i den høye plastsylideren som hører til stavmikseren og kjør til tykk majones, tilsett litt kaldt vann hvis emulsjonen er for tykk, smak til med mer salt og sitronsaft.

Server rødbettartar med estragonmajones, eggeplomme, syltede sennepsfrø og nøtter. Riv over raust med fersk pepperrot, drypp over olivenolje og litt flaksalt. Server med ristet brød.

Tips! Erstatt hasselnøtter med salte ristede solsikkekjerner, gresskarkjerner eller mandler.

Tips! Retten kan også lages med gulbete eller polkabete.

Dele et måltid

Nadin

One thought on “Relasjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.