Rødbettartar
Denne retten er inspirert av rødbettartaren på Sentralen restaurant i Oslo, en helt fantastisk moderne grønnsaksrett som inspirerer til å tenke nytt.
4 porsjoner
500 g saltbakte rødbeter
1 ss sjalottløk, finhakket
2 ss epleeddik
2 ss sitronsaft
røkt flaksalt
pepper
Estragonmajones
30 g fersk spinat
1 potte fersk estragon
3 dl solsikkeolje
1 egg
2 ts sennep
salt
1 ss sitronsaft
2 ss kaldt vann
Til servering
4 ss ristede salte hasselnøtter, grovhakket
2 ss friskrevet pepperrot
4 eggeplommer, kan sløyfes
god olivenolje
flaksalt
2 ss syltede sennepsfrø
urter til pynt, kan sløyfes
godt brød, gjerne ristet
Skrell betene og riv på den grove delen av rivjernet, vend med sjalottløk, eddik, sitronsaft salt og pepper. Begynn med halve mengden syre og litt salt og smak til. Det kan godt være ganske syrlig, majones, nøtter og pepperrot vil balansere syren i rødbetene. Sett kaldt frem til servering.
Kjør spinat, estragon og olje i en blender, sil blandingen gjennom et sileklede eller finmasket sil. Ha egg, sennep, salt og sitronsaft og grønn olje i den høye plastsylideren som hører til stavmikseren og kjør til tykk majones, tilsett litt kaldt vann hvis emulsjonen er for tykk, smak til med mer salt og sitronsaft.
Server rødbettartar med estragonmajones, eggeplomme, syltede sennepsfrø og nøtter. Riv over raust med fersk pepperrot, drypp over olivenolje og litt flaksalt. Server med ristet brød.
Tips! Erstatt hasselnøtter med salte ristede solsikkekjerner, gresskarkjerner eller mandler.
Tips! Retten kan også lages med gulbete eller polkabete.
Dele et måltid
Nadin
Hi, this is a comment.
To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
Commenter avatars come from Gravatar.