13. januar 2022

Ekko

Betesalt med bringebæreddik

Superenkel betesalat med bringebæreddik og bringebær. Den kan lages med andre bær også som bjørnebær eller solbær. Retten gir et frisk og vakkert element til salater eller middagsretter. Retten kan serveres lun eller kald.

4 porsjoner

500 g saltbakt gulbete og polkabete

250 g friske bringebær

4 ss bringebæreddik

1 ts mild honning

4 ss mild nøytral olje

Tips! Kokte beter kan også brukes.

Skrell  og del betene i skiver, legg over på fat dryss over bringebær, visp sammen eddik, honning og olje og hell over beter og bringebær.

Bringebæreddik

1 sjalottløk

2 dl god eplecidereddik

3 dl frosne eller fersk bringebær

Del sjalottløk i skiver. Ha bringebær  og løk i et glass med lokk og slå over eddik, la blandingen trekke fra noen timer til 5 dager. Sil av og oppbevar i kjøleskap.

Betesalat med cevre og hasselnøtter

En klassiker, deilig som lunsj eller enkel middagsrett

Tips! Hold rødbetene for seg når du tilbereder salaten så smitter ikke fargen over på de andre betene.

4 porsjoner

700 g saltbakte beter

300 g chevre

100 g hasselnøtter

honning

Dressing

4 ss bringebæreddik eller eplecidereddik

4 ss hasselnøttolje

1 ss  honning

1 ts sennep

1 ts frisk timian

Salt

Pepper

Ristede hasselnøtter

Urter til pynt

Del betene i båter og fordel utover på serveringsfat. Forvarm stekeovnen til 250°C. og slå på grillelement. Del chevre i biter og legg over i en bakepapirkledd ildfast form, grill i ca. 3 minutter til overflaten er gyllen. Visp sammen eddik, olje, honning, sennep, timian, salt og pepper til dressing. Fordel over betene. Legg på ost, dyss over hasselnøtter  og urter. Drypp litt mer honning over osten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.