Høstmat

Lammeskank i rødvin med rotmos

Rødvinskokt lammeskank er en deilig og rik rett hvor lammeskanken kokes langsomt. Dette gir mørt kjøtt som faller fra beinet og er fult av smak.
4–6 porsjoner

Skanker:
4 lammeskanker
salt og pepper
nøytral olje til steking
4 fedd hvitløk
4 sjalottløk
2 dl hermetiske tomater
6 dl god kjøttkraft av okse, lam eller kylling
6 dl rødvin
1 liten bunt timian
Rotgrønnsaker:
500 g sellerirot
500 g kålrot
300 g gulrøtter
2–3 dl melk
150 g smør
pepper
Til servering:
4 ss hakket persille

Skanker: Skyll og tørk skanker, krydre med salt og pepper og brun på alle sider i olje. Grovkutt hvitløk og sjalottløk, fres i noen minutter med skankene og hell over tomat, kraft og vin. Forvarm stekeovnen til 140 grader. Kok opp gryta, legg på lokk og sett i stekeovn i 2–3 timer til kjøttet er helt mørt og løsner lett fra beinet. Løft skankene opp fra gryta og reduser kraften til ca. 3 dl. Legg skankene tilbake i gryta og hold varme frem til servering.

Rotgrønnsaker: Skrell og del grønnsaker i jevnstore biter. Kok grønnsakene helt møre i lettsaltet vann. Mos med smør og melk og smak til med pepper.

Til servering: Server rotmos og skanker med persilledryss.

tips!
Kjør sausen med stavmikser hvis du foretrekker glatt saus.