Betesalt med bringebæreddik
Superenkel betesalat med bringebæreddik og bringebær. Den kan lages med andre bær også som bjørnebær eller solbær. Retten gir et frisk og vakkert element til salater eller middagsretter. Retten kan serveres lun eller kald.
4 porsjoner
500 g saltbakt gulbete og polkabete
250 g friske bringebær
4 ss bringebæreddik
1 ts mild honning
4 ss mild olivenolje olje
Skrell og del betene i skiver, legg over på fat dryss over bringebær. Visp sammen eddik, honning og olje og hell over.
Bringebæreddik: Del sjalottløk i skiver. Ha bringebær og løk i et glass med lokk og slå over eddik, la blandingen trekke fra noen timer til 5 dager. Sil av og oppbevar i kjøleskap.
Betesalat med cevre og hasselnøtter
En klassiker, deilig som lunsj eller enkel middagsrett
Tips! Hold rødbetene for seg når du tilbereder salaten så smitter ikke fargen over på de andre betene.
4 porsjoner
700 g saltbakte beter
300 g chevre
100 g hasselnøtter
honning
Dressing:
4 ss bringebæreddik eller eplecidereddik
4 ss hasselnøttolje
1 ss honning
1 ts sennep
1 ts frisk timian
Salt
Pepper
Ristede hasselnøtter
Urter til pynt
Del betene i båter og fordel utover på serveringsfat. Forvarm stekeovnen til 250°C. og slå på grillelement. Del chevre i biter og legg over i en bakepapirkledd ildfast form, grill i ca. 3 minutter til overflaten er gyllen. Visp sammen eddik, olje, honning, sennep, timian, salt og pepper til dressing. Fordel over betene. Legg på ost, dyss over hasselnøtter og urter. Drypp litt mer honning over osten.